Informasjonskapsler (Cookies)

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er små tekstfiler som inneholder bokstaver og tall som plasseres på din datamaskin eller enhet. Informasjonskapsler plasseres når du besøker en hjemmeside som bruker infokapsler, og kan brukes til å spore hvilke sider som besøkes på nettstedet, hjelpe deg å fortsette der du avsluttet sist eller å huske dine preferanser, som språk.

Når du går inn på denne nettsiden, aksepterer du at vi kan plassere informasjonskapsler på PC-en din eller annet utstyr du bruker. Nedenfor finner du en beskrivelse av hvordan du avviser informasjonskapsler.

Hvorfor bruker vi informasjonskapsler?

Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologier for å

  • levere produkter og tjenester til kunder og besøkende på sidene vår
  • sørge for et sikkert nettmiljø, inkludert beskyttelse mot svindel og uautorisert tilgang
  • håndtere vår markedsføring og gi deg en bedre online-opplevelse
  • overvåke bruken av nettsidene våre
  • følge opp ytelsen på våre nettsider
  • gjøre nettstedet vårt mer relevant for deg. 

Opplysningene vil ikke bli brukt til å identifisere individuelle besøkende, med unntak av Nordea Direct sine nettbankkunder. 

Hvilke typer informasjonskapsler bruker Nordea Direct?

For å gjøre det enklere å forstå måten en nettside bruker informasjonskapsler, har vi gruppert dem i kategorier som er enkle å forstå. Kategorien en informasjonskapsel tilhører vises i Kontrollpanelet for informasjonskapsler.

Eksempler: 

Nordea Direct ønsker å være helt åpne med hvordan vi bruker informasjonskapsler. Klikker du på lenken nedenfor kan du på nordea.no se konkrete eksempler på hvorfor og hvordan informasjonskapsler angis av verktøy Nordea Direct bruker. 

Adobe AnalyticsÅpnes i nytt vindu (analysesystem – brukes til besøksstatistikk)

Nordea Direct bruker både øktinformasjonskapsler, som lagres midlertidig mens du besøker en side, og faste informasjonskapsler, som lagrer en fil på harddisken din i en spesifisert tidsperiode. Under overskriften “Utløper etter” i Kontrollpanelet for informasjonskapsler er øktinformasjonskapslene merket med “Session”, mens de faste informasjonskapslene er merket med et utløpstidspunkt.

Informasjonen i Kontrollpanelet for informasjonskapsler er oppgitt på en åpen og transparent måte, slik at du kan se hvordan informasjonskapsler brukes for å berike din besøksopplevelse, og foreta informerte valg for å tillate bruken av slike kapsler. Dersom du ønsker å kontrollere og fjerne informasjonskapsler, kan dette gjøres via innstillingene i din nettleser, som beskrevet nedenfor. Vi bruker ulike typer informasjonskapsler på det lokale nettstedet for hvert enkelt land. Les mer om typen informasjonskapsler i Kontrollpanelet for informasjonskapsler. 

I enkelte situasjoner omfatter bruken av informasjonskapsler håndtering av personlig informasjon. Vi bruker hensiktsmessige tekniske, organisatoriske og administrative sikkerhetstiltak for å beskytte informasjon. Les mer om hvordan Nordea håndterer personlig informasjon, i personvernpolicyen på nordea.noÅpnes i nytt vindu.

Følgende kategorier informasjonskapsler kan brukes av oss: 

Nødvendig

Disse informasjonskapslene er nødvendige for driften av Nordea Direct sine nettsider. De trengs for eksempel av sikkerhetsårsaker og som støtte til funksjoner som sørger for at disse Nordea Direct-sidene fungerer som de skal (for eksempel å huske besøkendes preferanser for språk eller valuta).

Ytelse og drift

Disse informasjonskapslene brukes til å samle inn aggregert atferd fra besøkende på disse Nordea Direct-sidene. De gjør at vi kan optimalisere Nordea Direct sine nettsider basert på hvordan besøkende bruker Nordea Direct sine tjenester, for eksempel hvilke sider besøkende bruker hyppigst, eller hvilke produkter besøkende undersøker. Selskapene som angir disse informasjonskapslene, har inngått databehandlingsavtaler og kontrakter med Nordea Direct.

Markedsføring

Disse informasjonskapslene brukes til å muliggjøre funksjoner levert av tredjeparter, for eksempel videoavspillere, podcaster og funksjoner fra sosiale medier. I tillegg sørger disse informasjonskapslene for at Nordea Direct kan levere skreddersydde annonser i tredjepartsmedier. 

Innebygd innhold fra tredjepartsleverandører

Nordea Direct kan bygge inn innhold fra eksterne tredjepartsleverandører på nettsidene våre. Disse tredjepartene kan bruke informasjonskapsler og vil motta informasjon som samles inn gjennom informasjonskapsler plassert av den aktuelle tredjeparten. Du finner mer informasjon om hvordan de bruker informasjonskapsler, på tredjepartens egne nettsider. 

Du finner mer informasjon om informasjonskapslenes eiere i Kontrollpanelet for informasjonskapsler. 

Slik kan du håndtere og avvise informasjonskapsler

Du kan administrere informasjonskapsler på to måter på dette nettstedet:

1. Deaktiver informasjonskapsler for markedsføring
  
2. Nettleserinnstillinger (valg der alle informasjonskapsler blokkeres)

Velge bort informasjonskapsler for markedsføring:

Du kan administrere informasjonskapsler innen kategorien markedsføring ved å gå inn i panelet for informasjonskapsler nederst på denne siden. Informasjonskapslene for markedføring er som standard aktivert for å gi en bedre brukeropplevelse. For eksempel er videoavspilleren og podcastkomponenten avhengig av funksjonaliteter og informasjonskapsler angitt av tredjeparter som YouTube og SoundCloud.

Hvis du deaktiverer informasjonskapsler for markedsføring, vil det hindre all kommunikasjon og funksjonalitet fra korresponderende verktøy. Det betyr at som bruker vil du ikke lenger kunne bruke funksjonene disse verktøyene leverer. I panelet nederst på denne siden får du en fullstendig oversikt over informasjonskapselkategoriene og informasjonskapslene i hver kategori. Hvis du velger å deaktivere informasjonskapsler for markedsføring, kan du alltid aktivere dem igjen ved å gå inn i panelet for informasjonskapsler nederst på denne siden.

Nettleserinnstillinger:

Du kan angi eller endre innstillinger i nettleseren for å godta eller avvise informasjonskapsler. Hvis du velger å avvise informasjonskapsler, kan du fortsatt bruke våre nettsider og visse tjenester.

Merk at det å begrense informasjonskapsler kan påvirke funksjonaliteten til nettsiden. Mange av de interaktive funksjonene som tilbys av forskjellige nettsteder er avhengig av informasjonskapsler, og det å deaktivere eller blokkere dem kan forhindre at tjenesten fungerer eller redusere bruken.

Forskjellige nettlesere bruker forskjellige metoder for å behandle informasjonskapsler. Følg instruksjonene nedenfor fra nettleserleverandørene for å konfigurere dine leserinnstillinger*.