Flyttet boliglånet til Nordea Direct
– sparer tusenvis av kroner hvert år

Unio contentside jul 2020 - Par

Samboerparet Linda Aastad Kjøs og Martin Brennvall jobber begge som politibetjenter, og har vært medlemmer av Unio-forbundet Politiets Fellesforbund siden de startet på Politihøgskolen for åtte år siden. Sammen har de barna Jacob på åtte måneder og Tiril på tre år. Firspannet bor i et koselig rekkehus i Heggedal, men flytter snart til en større bolig og nærmere familie i Sandefjord. 

Kollega anbefalte å bytte bank

I mai flyttet paret boliglånet fra Statens pensjonskasse til Nordea Direct. De ble overrasket over renteforskjellene. – Det var en kollega på jobben som tipset meg om de gode bankfordelene vi som medlemmer av Politiets Fellesforbund har. Selv om vi ikke har vært kunder i mer enn et snaut halvår, har vi allerede fått kjenne på verdiene den lave renta gir oss, forteller Martin. 

Lånesøknaden innvilget i hyttesola

Linda husker godt den dagen hun og mannen bestemte seg for å bli bankkunder hos Nordea Direct. – Vi satt ute i solveggen på hytta og nøt den friske fjelluften da Martin bestemte seg for å sjekke hva de kunne spare ved å flytte lånet, forteller hun. Han tok fram mobilen og sjekket hva medlemsbanken kunne tilby.

– Først snakket jeg med en hyggelig medarbeider på kundesenteret. Jeg hadde noen spørsmål om lønnskonto, så da var det kjekt å få kjapt svar over telefon. Kort tid etter fylte jeg ut en søknad på mobilen, og like raskt som jeg hadde sendt den fikk jeg automatisk svar om at boliglånsøknaden var innvilget, forteller Martin. 

På grunn av den lave renta kan paret nå sette inn 7 000 kroner ekstra på boliglånet hver måned. – Nå sparer vi penger hver måned, og de tusenlappene investerer vi hovedsakelig i nedbetalingen av lånet. Vi hadde ikke hatt den samme muligheten med renta vi hadde i Statens pensjonskasse, sier Linda. 

Mye å spare på den gode renta

Martin synes det er ryddig å være bankkunde i Nordea Direct. – Du kan velge å gjøre alt selv i mobilbanken, som jeg synes fungerer veldig greit, eller så kan man jo både ringe og chatte med kundesenteret. Hvis man har litt mer avanserte spørsmål tar det jo kort tid å få svar på det man lurer på over telefon eller chat. 

Som medlemmer av et Unio-forbund får paret ekstra gode bankfordeler, og spesielt den lave boliglånsrenten overbeviste paret om å bytte bank. – Vi søkte jo boliglån hos en annen kjent aktør også, men de kunne ikke matche det tilbudet vi fikk fra Nordea Direct. Nå investerer vi primært de ekstra tusenlappene i nedbetalingen av lånet, men vi drømmer også om ny USA-tur om noen år – og denne gangen med barna. Vi har kommet for å bli, og anbefaler andre medlemmer av et Unio-forbund om å sjekke ut bankfordelene man får som kunde i Nordea Direct.  

Medlem av et Unio-forbund?

Da kan din største utgift bli din beste fordel. Medlemskapet gir deg nemlig en av landets aller laveste boliglånsrenter - ikke bare i dag, men også over tid. 

Så mye kan du spare ved å flytte boliglånet til Nordea Direct:

Et lån på 2 millioner med 0,5 prosentpoeng lavere rente = 10 000 kroner spart per år
Et lån på 3 millioner med 0,5 prosentpoeng lavere rente = 15 000 kroner spart per år
Et lån på 4 millioner med 0,5 prosentpoeng lavere rente = 20 000 kroner spart per år

Se alle bankfordelene dine her og sjekk hvor mye du kan spare

Priseksempel: Boliglån inntil 50 % verdigrunnlag, nom. rente 1,35 %, eff. rente 1,41 %, 2 mill., o/25 år, totalt: kr 2 372 563,00. Gjelder for medlemmer av et Unio-forbund som bruker banken aktivt. Prisen er pr. 25.06.21 for nye lån og kan bli endret.