Chat med oss Kundeservice

Boligstart - her finner du gode råd

Er du mellom 18 og 34 år og skal kjøpe din første bolig, får du våre beste renter på boliglån, fra 1,89 % nom. rente. Er du organisert gjennom YS, Unio eller NAL får du medlemsrente fra 1,25 % nom. rente hos oss. Du kan låne inntil 100 % av kjøpesummen med tilleggssikkerhet.

Ikke kjøpt bolig ennå?

Da er det et finansieringsbevis du trenger. Beviset informerer om hvor stort lån du kan få og hvor stor del av kjøpesummen lånet kan utgjøre. I en budrunde vil beviset dokumentere at du har mulighet til å betale for boligen.

Du gjør imidlertid lurt i å ikke avsløre den øvre grensen din for megleren før en budrunde. La heller megleren ringe til banken dersom du legger inn bud.

Les mer om finansieringsbevis

Før boligjakten:

Råd før boligjakten

Råd før boligjakten

Du skal gjøre din største investering. Bruk god tid før du kjøper bolig så slipper du å bruke mye tid etter at du har kjøpt. 

Det er mye å ta stilling til og noen av tingene som er verdt å tenke over før du begynner å lete etter selve boligen kan være:

  • Hvor ønsker du å bo?
  • Er det viktig å være i nærheten til sentrum, jobben, venner, marka, kollektivtrafikken eller kanskje et rolig nabolag?
  • Hvor ønsker du å bo om to eller fem år?
  • Husk: Det er dyrt å bytte bolig ofte
  • Når skal du kjøpe bolig?

Kanskje har du mange av svarene allerede. Går gjerne på noen «prøvevisninger» også slik at du vet hva du skal se etter og hvordan du kan bruke visningstiden godt.

Hvor mye kan du betale?
Krav til egenkapital
Hva kan jeg låne?

Tips på visning:

Spør megler

Spør megler

Det er ikke enkelt å oppdage skjulte mangler på visning. Spør megler om boligens tilstand og oppussing som er gjort. Kan du dokumentere at du har stilt spørsmål, står du sterkere dersom det oppstår en tvist.

Vann og strøm
Våtrom
Offentlige planer

Søk lån

Boligstart er et lån for deg som kjøper din aller første bolig. Kravet er at du er under 34 år, at du skal kjøpe din første bolig og at du har minst 15 % i egenkapital.
Banken sørger for at pengene blir overført til megler før overtagelse. Det betyr at du kan hente nøklene tid avtalt tid og flytte inn i den nye boligen.

Bli Nordea Direct-kunde

For å få de gode prisene må du flytte inntekten din til oss og bruke banken aktivt.  

Bli Nordea Direct-kunde

Priseksempel:

Annuitetslån kr 2 000 000,00 o/25 år innenfor 85 % av verdigrunnlag. Nom.rente 1,89 % p.a., eff. rente 1,97 % p.a., inkl. etableringsomkostninger kr 750,00, depotomkostninger kr 950,00 og terminomkostninger kr 50,00. Totalt: kr 2 528 252,00. 

Dette låneeksempelet gjelder kunder som ikke er medlem hos en av våre partnere; YS, Unio-forbund eller NAL.  

Er du medlem i YS eller et Unio-forbund, får du 1,25 % nom.rente.