Mann som smiler mens harn ser på mobilen hjemmefra.

PSD2 og Open Banking

PSD2 er et betalingsdirektiv fra EU som innebærer at banker og andre med autorisasjon kan samle kontoer du har i andre banker på ett sted, dersom du gir samtykke til dette. Du vil da få en samlet oversikt over hvor mye du har til disposisjon på alle kontoer du kan betale fra, og se alt som har gått ut og inn av konto de siste tre månedene. Det er også mulig å hente penger fra kontoer du har i andre banker fra samme mobilbank eller nettbank.

Direktivet ble innført i EU og EØS 13. januar 2018 og trådte i kraft i Norge 14. september 2019. Les mer om PSD2 hos Finans NorgeÅpnes i nytt vindu.

Sikkerhet

Det er samme krav til sikkerhet for å hente og vise kontoene dine fra andre banker som når du logger deg inn i Nordea Direct. Du bekrefter med BankID eller tilsvarende for å hente kontoer fra andre banker. Husk at du bestemmer hvilke kontoer som skal vises, og du kan når som helst fjerne dem. Ombestemmer du deg kan du bare trekke samtykket tilbake.

Legg til kontoer fra andre banker

I første omgang får du tilgang til alle typer kontoer du kan betale fra, som for eksempel brukskonto, noen typer sparekontoer og kredittkortkontoer.

  1. Logg inn i mobil- eller nettbanken. I mobilbanken velger du "Nettbank" under "Flere tjenester".
  2. Velg "Kontoer andre banker" under "Sparing og kontoer" i menyen.
  3. Velg "Legg til konto fra annen bank" og finn banken du vil legge til.
  4. Gi samtykke.
  5. Velg og bekreft kontoene du ønsker å se.

Er du utvikler? Lag den banktjenesten du savner

Vi har åpnet APIer og inviterer deg til å ta del i å skape fremtidens bank. Med tilgang til våre APIer kan du bygge applikasjoner og tjenester som utveksler informasjon med banken. 
Kom i gang!

Young web developers planning project - Small

Kundens informasjon beholder vi for oss selv, med mindre de har gitt eksplisitt samtykke. 

Velg et API-produkt fra listen